Συνάντηση γνωριμίας και οικονομική ενίσχυση του “Hope For Children” CRC Policy Center από την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο

Ο ιδρυτής του “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) κ. Joseph Borghese με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε την Α.Ε. τον Πρέσβη της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Yantao, στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στο πλαίσιο συνάντησης γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο την πλούσια δράση του HFC που εστιάζει στην προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της διπλωματικής αποστολής της Κίνας στην Κύπρο και συγκεκριμένα ο κ. Zang Ning Επικεφαλείς του Πολιτικού Τομέα και η κα Mo Wang, Πρώτη Γραμματειακός Λειτουργός. Εκ μέρους του Οργανισμού παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, Μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου. Στον κ. Yantao έγινε λεπτομερής αναδρομή στην πολυετή ιστορία του Οργανισμού καθώς επίσης και παρουσίαση όλων των προγραμμάτων και δράσεων του. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τρόπους λειτουργίας των δομών του HFC, αλλά και στις διαρκείς προσπάθειες εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των προγραμμάτων και η επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρονται στα παιδιά.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρέσβης της Κίνας, προχώρησε σε δωρεά χρηματικού ποσού ύψους €10.000 με στόχο την ενίσχυση των ανθρωπιστικών προγραμμάτων που υλοποιεί το HFC, που προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα παιδιά στην Κύπρο που το έχουν ανάγκη.  

Ο ιδρυτής του HFC, κ. Joseph Borghese, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Yiantao για το ενδιαφέρον που επέδειξε προς τον Οργανισμό και την οικονομική εισφορά της Πρεσβείας της Κίνας στην Κύπρο για τη στήριξη των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του HFC. Παράλληλα, ο κ. Borghese τόνισε τη σπουδαιότητα του θετικού αντικτύπου που έχουν όλες οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά, καθώς επίσης και την επικέντρωση στη συνεχή ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων που εστιάζουν στα δικαιώματα των παιδιών με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας ενάντια σε αυτά, καθώς και στην ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη.   

Από την πλευρά του η Α.Ε. Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο κ. Yiantao, εξέφρασε τον θαυμασμό του απέναντι στο πολυεπίπεδο και πολυθεματικό πλαίσιο δράσεων του “Hope For Children” CRC Policy Center προς τα παιδιά, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο θεωρεί την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους υποχρέωση όλων.