Ενδυνάμωση της νέας γενιάς για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο

Σε μια εποχή όπου οι ψηφιακές πλατφόρμες μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν σε αρένες μισαλλοδοξίας, η νέα διαδικτυακή εφαρμογή του προγράμματος Hate Trackers Beyond Borders, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Αυτή η καινοτόμος διαδικτυακή εφαρμογή, που δημιουργήθηκε μέσα από τη συνεργασία πέντε κορυφαίων Οργανώσεων από τέσσερις χώρες, είναι αφιερωμένη στην ενδυνάμωση των νεαρών ατόμων ηλικίας 14 έως 25 ετών, ώστε να καταπολεμήσουν ενεργά τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα ενότητας και κατανόησης. 

Επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας είναι οι Οργανισμοί: CIFA Onlus (Ιταλία), KMOP - Education and Innovation Hub (Ελλάδα), "Hope For Children" CRC Policy Center (Κύπρος), Fundación FADJuventud (Ισπανία) και Idee in Fuga (Ιταλία). Αυτοί οι Οργανισμοί ενώθηκαν για να εξοπλίσουν την επόμενη γενιά με βασικά εργαλεία και γνώσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της διαδικτυακής ρητορικής μίσους. 

Η διαδικτυακή εφαρμογή, διαθέσιμη στα Αγγλικά, τα Ελληνικά και σε δύο άλλες γλώσσες, αποτελεί απόδειξη της συμμετοχής και των κοινών πολιτιστικών αξιών. Έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για να εκπαιδεύσει τους χρήστες σχετικά με τις διάφορες μορφές ρητορικής μίσους, αλλά και για να τους εμπλέξει σε ουσιαστικό διάλογο και ευαισθητοποίηση, ιδίως όσον αφορά την ισότητα των φύλων και την πολιτιστική ποικιλομορφία.

Διαθέτοντας περιβάλλοντα προσομοίωσης (simulated environments), όπως σχολεία και φεστιβάλ, η διαδικτυακή εφαρμογή προσφέρει στους νέους, πρακτικές εμπειρίες και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αναγνωρίζουν και να αντιτίθενται αποφασιστικά στη ρητορική μίσους. Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδα του προγράμματος, παρέχετε πρόσβαση στην Εργαλειοθήκη Ψυχολογικών Πρώτων Βοηθειών (Psychological First Aid Toolkit) μια συλλογική προσπάθεια με επικεφαλής το Hope For Children, η οποία περιγράφει στρατηγικές για την αναγνώριση της ρητορικής μίσους, την κατανόηση των επιπτώσεών της στην ψυχική υγεία και την προώθηση της προσωπικής ευημερίας. 

Οι εμπνευστές αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, καλούν τους νέους, σε όλο τον κόσμο, να συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτή την κρίσιμη αποστολή. Μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πιο περιεκτικό και συμπονετικό διαδικτυακό κόσμο χωρίς μίσος και μισαλλοδοξία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://www.hate-trackers.com/beyondborders/