Συνάντηση Ανδρέα Μαυρογιάννη με το “Hope For Children” CRC Policy Center

Τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC), κ. Joseph Borghese, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με επίκεντρο την πλούσια δράση του ανθρωπιστικού Οργανισμού που εστιάζει στην προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του επιτελείου του κ. Μαυρογιάννη, καθώς επίσης και η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του Οργανισμού κα Άντρια Νεοκλέους, η Συντονίστρια του «Σπιτιού του Παιδιού» κα Τάνια Μασιά και το μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ιωαννίδης.

Στον κ. Μαυρογιάννη έγινε μια αναδρομή στην πολυετή ιστορία του Οργανισμού καθώς επίσης και παρουσίαση όλων των προγραμμάτων και δράσεων του. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στους τρόπους λειτουργίας των δομών του HFC, αλλά και των τρόπων εξεύρεσης πόρων χρηματοδότησης που εστιάζουν τόσο στη συνεργασία με τον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, όσο και από Ευρωπαϊκά κονδύλια και δωρεές. Ακολούθως, έγινε ξενάγηση των προσκεκλημένων στους χώρους του «Σπιτιού του Παιδιού» και ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τις υπηρεσίες που παρέχονται από τους εμπλεκόμενους φορείς - Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, Αστυνομία Κύπρου, Υπουργείο Παιδείας και Υπουργείο Υγείας, καθώς και από τους επαγγελματίες του HFC - κάτω από την ίδια στέγη για τη διυπηρεσιακή και πολυθεματική διαχείριση των περιπτώσεων που διερευνώνται για ενδεχόμενη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών.

Ο Γενικός Διευθυντής του HFC, Joseph Borghese, ευχαρίστησε τον κ. Μαυρογιάννη για το ενδιαφέρον που επέδειξε προς τον Οργανισμό, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για διαρκή εκσυγχρονισμό των μηχανισμών της κρατικής μηχανής και του Νομικού πλαισίου, καθώς επίσης και για τη συνεχή ανάπτυξη προγραμμάτων που εστιάζουν στα δικαιώματα των παιδιών με προτεραιότητα την ευημερία τους, την εκπαίδευση και την πρόληψη κάθε είδους βίας ενάντια σε αυτά, καθώς και στην ψυχοκοινωνική και νομική τους στήριξη.  

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρογιάννης εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξη του για το πολυθεματικό πλαίσιο δράσεων του “Hope For Children” CRC Policy Center, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον οργανισμό και τους ανθρώπους του για το σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελούν, συνεισφέροντας στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.