Συμμετοχή του “Hope For Children” CRC Policy Center στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της Αστυνομίας Κύπρου για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών.

Το “Hope For Children” CRC Policy Center συμμετέχει στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της Αστυνομίας Κύπρου με τίτλο «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Προσεγγίσεις στην Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης Παιδιών: Εστίαση στις συντονισμένες διυπηρεσιακές παρεμβάσεις» που πραγματοποιείται στις 13 και 14 Ιουνίου 2019, στη Λευκωσία.  
Εστιασμένοι στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και τις σημαντικές εξελίξεις στoν ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο, τόσο σε επίπεδο νομοθεσίας καθώς και συμβάσεων μεταξύ κρατών, με κυριότερη την Οδηγία 39/ 2011 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη Σύμβαση Lanzarote του Συμβουλίου της Ευρώπης του 2007 για τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών και την Παιδική Πορνογραφία,  φέτος φιλοξενούνται ομιλητές από διάφορες κοινότητες και φορείς μεταξύ άλλων από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα, και τη Σουηδία με εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. 

Κατά την παρουσίαση της η κα. Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του “Hope For Children” CRC Policy Center, περιέγραψε τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο Σπίτι του Παιδιού στη Κύπρο και εστίασε στη σημαντικότητα της διυπηρεσιακής και πολυθεματικής συνεργασίας στη διαχείριση των περιπτώσεων.
Τέλος, στο Συνέδριο πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις, δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων,  καθώς και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών για την ενδυνάμωση της δυνατότητας των επαγγελματιών να προσφέρουν μια ολιστική και σφαιρική αντιμετώπιση και διαχείριση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.