Συμμετοχή εκπροσώπων του “Hope For Children” CRC Policy Center στη συνεδρία της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η κα. Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα και η κα. Χριστίνα Μάρκου Συντονίστρια του Τμήματος Προστασίας Παιδιού, συμμετείχαν στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Ίσων Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Σκοπός της συνεδρίας ήταν να συζητηθεί η εφαρμογή και υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για την Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας 2016 - 2019.

Από πλευράς "Hope For Children" CRC Policy Center, η Επιτροπή ενημερώθηκε για τις δράσεις του οργανισμού που αφορούν στη λειτουργία του Σπιτιού του Παιδιού, στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διεξάγονται σε παιδιά και γονείς σε παγκύπρια βάση καθώς και στις εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις που υλοποιήθηκαν προς επαγγελματίες που εμπλέκονται στη λειτουργία του Σπιτιού.

Παρόντες στη συνεδρία ήταν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων κυβερνητικών και μη κυβερνητικών υπηρεσιών, η Πρόεδρος του Συμβουλίου "Φωνή", κα. Αναστασία Παπαδοπούλου, αλλά και παιδιά μέλη της Παιδοβουλής.