Παρουσίαση παραμυθιών πρόληψης και διαχείρισης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών για την οικονομική ενίσχυση του «Hope For Children» CRC Policy Center

Το “Hope For Children” CRC Policy Center έλαβε μέρος στην παρουσίαση παραμυθιών που αφορούν σε ιστορίες πρόληψης και διαχείρισης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης που οργάνωσε η Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση. Τα παραμύθια «Το κουτί με τα μυστικά» και «Έχω ένα ημερολόγιο» απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και δημοτικού και έφηβους αντίστοιχα.
 

Η συγγραφέας των βιβλίων κα. Έλενα Περικλέους ολοκληρώνοντας την συγγραφή,  συνεργάστηκε με το προσωπικό του Οργανισμού το οποίο εργάζεται στο Σπίτι του Παιδιού (ΣτΠ) που διαχερίζεται καθημερινά περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και ανέλαβε την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων. Η κα. Τάνια Μασιά Συντονίστρια στο ΣτΠ, βρέθηκε στην παρουσίαση των βιβλίων και αναφέρθηκε στη συνεργασία που έγινε για την δημιουργία τους. Η κα Μασιά επισήμανε την ανάγκη για δημιουργία διάφορων εργαλείων ψυχοεκπαίδευσης στα πλαίσια της πρόληψης του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.  

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία συνεργασίας στόχος είναι η πρόληψη και η διαχείριση τέτοιων περιστατικών αλλά και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα μέσα από την πώληση των παραμυθιών θα δοθούν για τη στήριξη του “Hope For Children” CRC Policy Center. Τα βιβλία είναι διαθέσιμα στην τιμή των 10 ευρώ από τη Σοσιαλιστική Γυναικεία Κίνηση που βρίσκεται στη Λεωφόρο Βύρωνος 40, 4ος Όροφος, 1096 στη Λευκωσία.
 

Το “Hope For Children” CRC Policy Center  ευχαριστεί την κα. Έλενα Περικλέους και όλους όσους έχουν εμπλακεί για τη δημιουργία των βιβλίων και πολύ στοχευμένων εργαλείων, καθώς επίσης και για τη στήριξη προς το έργο που επιτελείται από τον Οργανισμό.