Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Αναγνωρίζουμε τα επιτεύγματα των γυναικών και διεκδικούμε τα δικαιώματα τους

Οι γυναίκες που δουλεύουν, φροντίζουν, αγαπούν, δίνουν ζωή, προσπαθούν και κάποιες φορές αγνοούν τις δικές τους ανάγκες. Γυναίκες αφοσιωμένες, που προσδοκούν, που αγωνιούν κι ανησυχούν. Γυναίκες δυναμικές, αποδυναμωμένες, δραστήριες, πετυχημένες, κουρασμένες. Οι γυναίκες, που γίνονται θύματα, ηρωΐδες και πρότυπα.

Μητέρες, σύντροφοι, φίλες, επιχειρηματίες, ηγέτες, εργαζόμενες, αδερφές, κόρες, γιαγιάδες, νοικοκυρές. Γυναίκες που κάθε μέρα τρέχουν και ξεχνούν πώς χρειάζεται να σταματήσουν για να μπορέσουν να προχωρήσουν. 

Σήμερα γιορτάζουμε τις γυναίκες, που καταφέρνουν να συνεχίζουν να δίνουν σε έναν κόσμο που διαρκώς έχει όλο και περισσότερες απαιτήσεις. Σε ένα κόσμο που ακόμη τις αφήνει εκτεθειμένες, τις περιορίζει και δεν τους επιτρέπει να είναι ίσες και ισότιμες. Σε έναν κόσμο που παραβλέπει και παραβιάζει τα δικαιώματα τους, που πληρώνει λιγότερο και δεν τους δίνει τις ευκαιρίες να αποκτούν θέσεις εξουσίας. Σε αυτό τον κόσμο, που οι γυναίκες δέχονται κακοποίηση, ενώ χέρια ασελγούν πάνω τους. Αυτές οι γυναίκες, που κάποτε ήταν κορίτσια που βίωσαν τον σεξισμό. 

Σήμερα, μετά από όλη την αντίσταση που προβάλλεται εν καιρώ εγκλεισμού, αναγνωρίζουμε ότι οι γυναίκες έχουν καταφέρει πολλά και συνεχίζουν να διεκδικούν. Σήμερα γιορτάζουμε τα επιτεύγματα των γυναικών οι οποίες υποστηρίζουν τον εαυτό τους και εμψυχώνουν τους άλλους.

Η ανάγκη να τεθούν οι γυναίκες στο επίκεντρο όλων των πολιτικών είναι πλέον ακόμα πιο επιτακτική, ειδικά σήμερα όπου η πανδημία φαίνεται να έχει αυξήσει τις ανισότητες που υπήρχαν ήδη. 

Η υλοποίηση δράσεων για εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και ενδυνάμωση των νεαρών κοριτσιών και γυναικών είναι πάντα προτεραιότητα για το Hope For Children, όπως παράλληλα και η παροχή δωρεάν υπηρεσιών κοινωνικής, ψυχολογικής και νομικής στήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό.

Είμαστε εδώ για κάθε νεαρό κορίτσι αλλά και οικογένεια που χρειάζεται στήριξη. Καλέστε στη Γραμμή Βοήθειας του Hope For Children, 1466 και οι επαγγελματίες του Οργανισμού θα ανταποκριθούν καθημερινά, 24 ώρες για να σας στηρίξουν και να σας καθοδηγήσουν. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του “Hope For Children” CRC Policy Center καλέστε στο 22103234 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.uncrcpc.org.cy