Παροχή νέων υπηρεσιών για παιδιά στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου

Το “Hope For Children” CRC Policy Center πραγματοποίησε Διάσκεψη Τύπου με στόχο την επίσημη ανακοίνωση της επέκτασης των εγκαταστάσεων και των υπηρεσιών που προσφέρει στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου. Η Διάσκεψη Τύπου έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Τράπεζας στη Λεμεσό, στις 17 Απριλίου. Παρόντες ήταν μέλη του Ανωτάτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Δήμο Λεμεσού καθώς και εκπρόσωποι από διάφορους τοπικούς φορείς και οργανισμούς.

Χαιρετισμό απηύθυνε η κα. Έμιλυ Γιολίτη μέλος του Ανωτάτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου κατά τον οποίο επεσήμανε τη σπουδαιότητα της επέκτασης του οργανισμού που στόχος του είναι να βρίσκεται δίπλα σε κάθε οικογένεια που χρειάζεται βοήθεια. Με τη φυσική παρουσία του οργανισμού εκτός από τη Λευκωσία, τώρα και στη Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο, διευκολύνεται η πρόσβαση της ομάδας στόχου του Οργανισμού στις υπηρεσίες που παρέχει. Υπηρεσίες που εντάσσονται στα πλαίσια της λειτουργίας του Σπιτιού του Παιδιού, του προγράμματος ανάδοχων οικογενειών για παιδιά υπό τη φροντίδα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, αλλά και άλλων δράσεων που απευθύνονται σε παιδιά και νέους.

Η κα. Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του Hope For Children παρέθεσε παρουσίαση των υπηρεσιών και των προγραμμάτων του οργανισμού και τις συνεργασίες που διατηρεί με τους αρμόδιους φορείς και άλλους οργανισμούς στη Κύπρο και το εξωτερικό. Παράλληλα η κα. Νεοκλέους αναφέρθηκε και στο εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού το οποίο εφαρμόζει όλες τις δράσεις του “Hope For Children” CRC Policy Center σε Παγκύπρια βάση.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, κος. Joseph Borghese, αναφέρθηκε στο στόχο για την Παγκύπρια παρουσία του Hope For Children και επεσήμανε την αναγκαιότητα της εφαρμογής των προγραμμάτων του προς όλα τα παιδιά που βρίσκονται στην Κύπρου και αποτείνονται σε αυτόν για βοήθεια. Όπως ανάφερε, η επίτευξη του στόχου αυτού μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη στήριξη και συνεργασία των αρχών αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής κοινότητας σε κάθε Επαρχία.