Το Hope For Children για το #NotFoundDay 2020: Κάνοντας προσπάθειες να αλλάξουμε τις ζωές των εξαφανισμένων παιδιών

 Στις 25 Σεπτεμβρίου και για τρίτη συνεχή χρονιά το “Hope For Children” CRC Policy Center συμμετέχει στην εκστρατεία NotFound, ενός λογισμικού που μετατρέπει ιστοσελίδες 404 σφαλμάτων σε αφίσες παιδιών με στοιχεία της εξαφάνισης τους.

Για να σηματοδοτήσουμε τη μέρα αυτή, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο #NotFoundPledge που στοχεύει να ενθαρρύνει τα σχολεία, τους οργανισμούς, καθώς και το ευρύ κοινό να διαδώσουν την πληροφόρηση για την έξυπνη αυτή εφαρμογή. Απλώς σκεφτείτε ότι εφαρμόζοντας το λογισμικό NotFound στον ιστότοπο σας και δεσμεύοντας να διαδώσετε τις πληροφορίες σχετικά με το NotFound στις επαφές σας, θα βοηθήσετε και εσείς στην αναζήτηση των παιδιών που είναι εξαφανισμένα.

Με τη βοήθεια των οργανισμών που είναι μέλη του Missing Children Europe και των συνεργατών που χρησιμοποιούν το εν λόγω λογισμικό, δημοσιεύθηκαν αφίσες εξαφανισμένων παιδιών σχεδόν 120 εκατομμύρια φορές σε 7 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου!

Το Hope For Children μαζί με τον Σύνδεσμο για τη Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), λειτουργεί στη Κύπρο τον ευρωπαϊκά εναρμονισμένο αριθμό 116000. Η Γραμμή Βοήθειας για Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 είναι ένα εργαλείο πρόληψης και διαχείρισης περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών που δίνει πρόσβαση σε υπηρεσίες στήριξης στις οικογένειες εξαφανισμένων παιδιών και συμβάλλει στον συντονισμό φορέων και ΜΚΟ σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.  

Μέσα από αυτή τη κοινοπραξία, το Hope For Children και ΣΠΑΒΟ έχουν εγκατάστησει τον μηχανισμό Child Alert στη Κύπρο. Μέσω του Child Alert διευκολύνεται η συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων κάτω από ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο ενισχύει τις προσπάθειες  για τον εντοπισμό των εξαφανισμένων παιδιών από την Αστυνομία.

Τί είναι το NotFound

Το NotFound είναι ένα εύκολο και ΔΩΡΕΑΝ διαδικτυακό λογισμικό που κάνει τη διαφορά στη ζωή των εξαφανισμένων παιδιών, δίνοντας ελπίδα στις οικογένειές τους. Με το NotFound, οι κάτοχοι ιστότοπων μπορούν να αντικαταστήσουν τις σελίδες «Σφάλμα 404 - Δεν βρέθηκαν» με αφίσες και στοιχεία για τα παιδιά που λείπουν. Λειτουργεί παγκοσμίως και οι χρήστες βλέπουν μόνο τις λεπτομέρειες των παιδιών που λείπουν στην πλησιέστερη τους περιοχή. Επιπλέον, η χρήση του NotFound αυξάνει την κατάταξη αναζήτησης του Google και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη!

Θέλετε να συμμετάσχετε;

1) Βοηθήστε στην εύρεση εξαφανισμένων παιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη εφαρμόζοντας απλώς το λογισμικό NotFound στον ιστότοπο σας - μετατρέποντας ιστοσελίδες σφαλμάτων σε κάτι χρήσιμο, όπως αυτόν τον σκοπό.

2) Λάβετε μέρος στο #NotFoundPledge! Διαδώστε τα νέα για το NotFound σε όσες επαφές μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι συμμετέχουμε όσοι το δυνατό περισσότεροι στην εύρεση εξαφανισμένων παιδιών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το hashtag #NotFoundPledge και να μας αναφέρετε χρησιμοποιώντας ετικέτες (tag) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Twitter: @infouncrc  @notfoundorg @notfoundorg @MissingChildEU

 FB: Hopeforchildren.crcpolicycenter MissingChildrenEurope

#NotFoundPledge

Διαδώστε τα νέα σχετικά με το @notfoundorg και βοηθήστε στην εύρεση εξαφανισμένων παιδιών.

Πως? Κατεβάστε το NotFound στον ιστότοπο σας και θα μετατρέψει όλες τιςιστοσελίδες σφάλματος 404 σε αφίσες εξαφανισμένωνπαιδιών. Μην ξεχάσετε να προτείνετε 3 άτομα. Καλή τύχη!

Το “Hope For Children” CRC Policy Center είναι μέλος του Missing Children Europe. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Ευρωπαϊκή Γραμμή για Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 ή στη Γραμμή του Hope For Children 1466.