Το “Hope For Children” CRC Policy Center στηρίζει και συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας NotFoundDay

Η 25η Σεπτεμβρίου είναι η μέρα κατά την οποία εορτάζεται η δεύτερη έκδοση του #NotFoundDay. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε χρόνο καταγγέλλονται 250,000 χιλιάδες εξαφανίσεις παιδιών, δηλαδή 1 παιδί κάθε 2 λεπτά. Αυτή την καθιερωμένη πλέον μέρα, το Missing Children Europe σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και εταιρειών να βοηθήσουν στην εύρεση εξαφανισμένων παιδιών με την εγκατάσταση της εφαρμογής NotFound στις ιστοσελίδες τους.

Τί είναι η εφαρμογή NotFound; Η εφαρμογή αυτή είναι ένας τρόπος που μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των εξαφανισμένων παιδιών και να δώσει ελπίδα στις οικογένειες τους. Με την εφαρμογή NotFound οι ιδιοκτήτες ιστοσελίδων μπορούν να παρουσιάζουν την φωτογραφία και λεπτομέρειες του εξαφανισμένου παιδιού σε περίπτωση που οι ιστοσελίδες τους παρουσιάζουν το μήνυμα ‘404 Error - Not Found’. Μέχρι σήμερα έχει γίνει εγκατάσταση της εφαρμογής σε πάνω από 5,700 ιστοσελίδες. Κατά το έτος 2019, το Missing Children Europe είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι πάνω από 100 εκατομμύρια αφίσες εξαφανισμένων παιδιών έχουν δημοσιευτεί με περισσότερες από 42,000 φωτογραφίες ανά μέρα. Μέσα από τη στήριξη διαφόρων ιδιοκτητών ιστοσελίδων και εταιρειών, ολοένα και αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης εξαφανισμένων παιδιών. 

Το “Hope For Children” CRC Policy Center σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) λειτουργεί στην Κύπρο την Ευρωπαϊκά εναρμονισμένη γραμμή 116000, σκοπός της οποίας είναι η πρόληψη και ο χειρισμός εξαφανίσεων, η πρόσβαση σε υπηρεσίες υποστήριξης για τους συγγενείς εξαφανισμένων παιδιών, καθώς και ο συντονισμός με τις αρχές και ΜΚΟ σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο. Η Κοινοπραξία έχει επίσης υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως για τη λειτουργία της γραμμής βοήθειας. Η Γραμμή αυτή λειτουργεί σε 24ωρη βάση. 

Παράλληλα, το Hope For Children έχει εγκαθιδρύσει τον μηχανισμό Child Alert στην Κύπρο σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ, μηχανισμός ο οποίος διευκολύνει τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων κάτω από ένα ενιαίο σύστημα. Στόχος του μηχανισμού αυτού είναι η ενίσχυση των προσπαθειών της Αστυνομίας για τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών και την καταπολέμηση του προβλήματος.

Από πέρσι, η ιστοσελίδα αλλά και η εφαρμογή έχουν βελτιωθεί οπτικά και τεχνολογικά. Στο παρόν στάδιο η εφαρμογή NotFound εφαρμόζεται στο Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα και Κύπρο, παρουσιάζοντας πάνω από 800 αφίσες εξαφανισμένων παιδιών. Χάρη στις τεχνολογικές βελτιώσεις, η επέκταση της εφαρμογής σε άλλες χώρες επίσης έχει γίνει πιο γρήγορη και  αποτελεσματική. Εγκαθιστώντας την εφαρμογή NotFound.org σε ιστοσελίδες είναι ένας δωρεάν και εύκολος τρόπος να γίνει σημαντική διαφορά, παράλληλα εξοικονομώντας χρόνο και εργατικό δυναμικό από πλευράς της αστυνομικής δύναμης στην διεξαγωγή ερευνών για εξαφανίσεις παιδιών.  

Στην Ευρώπη κάθε 2 λεπτά 1 παιδί καταγγέλλεται ότι αγνοείται. Χάρη στις @NotFoundorg οι 404 σελίδες σφάλματος, μετατρέπονται σε αφίσες των εξαφανισμένων παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο του “Hope For Children” CRC Policy Center για την Ευρωπαϊκά εναρμονισμένη γραμμή 116000 και το μηχανισμό Child Alert, μπορείτε να καλείτε στο 22103234 και στο 116000.