Hope For Children: Μεταφορά εμπειρογνωμοσύνης στις Μεξικανικές Αρχές μέσω της EUROPOL

Το “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC), οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση και προστασία των Δικαιωμάτων των παιδιών, διοργάνωσε πρόσφατα μια επιτυχημένη διαδικτυακή διάσκεψη σε συνεργασία με τη EUROPOL. Η διάσκεψη συγκέντρωσε πάνω από 240 επαγγελματίες από τις 32 πολιτείες της Μεξικανικής Δημοκρατίας, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο στις διεθνείς πρωτοβουλίες συνεργασίας του HFC.

Η διάσκεψη αποτέλεσε πλατφόρμα για επαγγελματίες που εμπλέκονται στο σύστημα δικαιοσύνης ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένων εισαγγελέων, δημόσιων κατήγορων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, και δικηγόρων, προκειμένου να ανταλλάξουν γνώσεις και καλές πρακτικές. Η διάσκεψη ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Υπουργό Julio Cesar Sanchez Amaya, Εκπρόσωπο του Μεξικού στη EUROPOL, και την Εκτελεστική Διευθύντρια του “Hope For Children” CRC Policy Center, Άντρια Νεοκλέους, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία τέτοιων συνεργασιών για την ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, μέλη της διοίκησης του HFC μοιράστηκαν πολύτιμες πληροφορίες για τα πολυδιάστατα προγράμματα του οργανισμού, αναδεικνύοντας την επιτυχή υλοποίηση καλών πρακτικών σχετικά με την προστασία του παιδιού. Τέτοιες πρακτικές περιλαμβάνουν τη λειτουργία του «Σπιτιού του Παιδιού» (ΣτΠ) για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μαζί με όλες τις αρμόδιες αρχές, την προετοιμασία των παιδιών για τη συμμετοχή σε δικαστικές διαδικασίες, τη σύνδεση του ΣτΠ με τα δικαστήρια, την υποστήριξη ανάδοχων γονέων, τη λειτουργία στεγών για ασυνόδευτα παιδιά και άλλες παρεμβάσεις που σχεδιάστηκαν στα πλαίσια ευρωπαϊκών έργων. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες του HFC, οι οποίες έχουν θετική επίδραση στις ζωές χιλιάδων παιδιών.

Η διάσκεψη ενθάρρυνε τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών που εργάζονται στον τομέα της προστασίας του παιδιού, προωθώντας την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και αποτελεσματικών στρατηγικών για τη διασφάλιση της ευημερίας των παιδιών. Η ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων ενίσχυσε περαιτέρω τη δέσμευση για τη συνέχιση της συνεργασίας με τις μεξικανικές αρχές και την EUROPOL για την ανάπτυξη κοινών έργων εκπαίδευσης επαγγελματιών και μεταφοράς εμπειρογνωμοσύνης.

Η Άντρια Νεοκλέους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ευκαιρία που δόθηκε στον Οργανισμό να παρουσιάσει το έργο του. Τόνισε τη σημασία της ανταλλαγής γνώσεων και εξέφρασε την εκτίμησή της προς τον Υπουργό Julio Cesar Sanchez Amaya για την επιλογή του HFC να προωθήσει την εμπειρογνωμοσύνη του σε εκπροσώπους από τις 32 πολιτείες του Μεξικού. Η κ. Νεοκλέους υπογράμμισε τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την προώθηση θετικών αλλαγών για τα παιδιά παγκοσμίως.

Με τη σταθερή δέσμευσή του για την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος γι’ αυτά, το Hope For Children συνεχίζει να μεταμορφώνει ζωές μέσω των πολυδιάστατων ανθρωπιστικών προγραμμάτων του.