Το Hope For Children λαμβάνει το βραβείο του UEFA Foundation For Children μέσω της ΚΟΠ

Ο Διεθνής Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center, έχει επιλεγεί από την UEFA, μέσω του «UEFA Foundation For Children», για να βραβευθεί για το έργο που επιτελεί, μετά την υποψηφιότητα που κατατέθηκε από την ΚΟΠ, λαμβάνοντας παράλληλα και οικονομική στήριξη ύψους €43.500.

Το «UEFA Foundation For Children» είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου UEFA στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Προσφοράς προς τα παιδιά που έχουν ανάγκη οικονομικής και ψυχολογικής στήριξης.

Κάθε χρόνο το «UEFA Foundation For Children» τιμά φιλανθρωπικές οργανώσεις και ανθρωπιστικά ιδρύματα για την εξαιρετική συνεισφορά τους στην υποστήριξη ευάλωτων και περιθωριοποιημένων παιδιών, τηρώντας παράλληλα το καταστατικό και τον κώδικα δεοντολογίας του ιδρύματος. Φέτος, το βραβείο ύψους €1 εκατομμύριου, μοιράστηκε σε 23 οργανισμούς από όλη την Ευρώπη που έχουν ως βασική ενασχόληση την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και των ίδιων των παιδιών. Συνολικά 101 οργανισμοί έχουν επωφεληθεί από αυτήν την πρόσθετη χρηματοδότηση από την καθιέρωση των βραβείων το 2017.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για να προτείνουν ένα ίδρυμα ή οργανισμό, έχουν οι 55 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA. Η ΚΟΠ υπέβαλε την υποψηφιότητα του “Hope For Children” CRC Policy Center.

Ο Aleksander Čeferin, Πρόεδρος της UEFA και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «UEFA Foundation For Children» αναφερόμενος στις φετινές βραβεύσεις δήλωσε: «Εκ μέρους της UEFA, θα ήθελα να εκφράσω τον ειλικρινή θαυμασμό μου για τους νικητές μας, για τις ακούραστες προσπάθειες και την αφοσίωσή τους, που έχουν επηρεάσει σημαντικά τη ζωή των παιδιών. Μέσα από την ανιδιοτελή δουλειά τους, έχουν γίνει φάρος ελπίδας και έμπνευσης για αμέτρητα παιδιά, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τις προκλήσεις και να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.»

Από την πλευρά της η εκτελεστική διευθύντρια του “Hope For Children” CRC Policy Center, Άντρια Νεοκλέους τόνισε τη σημασία του βραβείου αυτού: «Η βράβευση αυτή μας ικανοποιεί και μας χαροποιεί καθώς αποτελεί σημαντική αναγνώριση του έργου και των προσπαθειών του Hope For Children. Ευχαριστούμε την ΚΟΠ που μας έκανε την τιμή υποβάλλοντας την υποψηφιότητα μας, καθώς επίσης και την UEFA για την επιλογή. Τέτοιες βραβεύσεις μας ωθούν να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερη ενέργεια και ένταση, πάντα προς όφελος των παιδιών και των δικαιωμάτων τους, ενώ η οικονομική στήριξη που συνοδεύει το βραβείο ενισχύει τις υπηρεσίες στήριξης που παρέχουμε προς ευάλωτα παιδιά, όπως και τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού».