“Hope For Children” CRC Policy Center και Parimatch Foundation – Ανάπτυξη συνεργασίας για στήριξη οικογενειών από την Ουκρανία που βρίσκονται στην Κύπρο

Ο ανθρωπιστικός οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) και το διεθνές φιλανθρωπικό ίδρυμα Parimatch Foundation, προχώρησαν σε υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με στόχο τον σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για να στηρίξουν τις ανάγκες παιδιών από την Ουκρανία που παραμένουν στην Κύπρο λόγω της συνέχισης του πολέμου στη χώρα τους.

Η έναρξη της συνεργασίας έγινε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, περίοδος κατά την οποία μεγάλος αριθμός παιδιών από την Ουκρανία κατέφθασαν στην Κύπρο μαζί με τις οικογένειές τους, ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών στη χώρα καταγωγής τους. Έχοντας ως κοινό τους στόχο να βρίσκονται δίπλα στα παιδιά αυτά,  HFC και Parimatch Foundation με τη συνεργασία και στήριξη του δικτύου εθελοντών CY4UA – Cyprus for Ukraine, άρχισαν να παρέχουν σε συστηματική βάση είδη πρώτης ανάγκης και άλλες ουσιαστικές υπηρεσίες στις οικογένειες. Επιπρόσθετα, το HFC, πρόσφερε και συνεχίζει να το κάνει, δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης για θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους.  

Εξελίσσοντας τη συνεργασία για στήριξη των παιδιών-προσφύγων Ουκρανικών οικογενειών, το φετινό καλοκαίρι, το HFC συμμετείχε ενεργά στην αθλητική κατασκήνωση που διοργάνωσε το ίδρυμα Parimatch Foundation με σκοπό τη δημιουργική απασχόληση και στήριξη των παιδιών. Η επιστημονική ομάδα ψυχολόγων του Οργανισμού σχεδίασε και παρουσίασε στα παιδιά ειδικό πρόγραμμα μη τυπικής μάθησης με τη χρήση διαφόρων παιχνιδιών για τη διαχείριση των αρνητικών συναισθημάτων και του τραύματος που υπέστησαν ως αποτελέσματα του πολέμου στη χώρα τους και της ανάγκης για άμεση μετακίνηση σε ένα ασφαλή προορισμό.  

Στο πλαίσιο της σύμπραξης HFC και Parimatch Foundation, με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, σχεδιάζουν περαιτέρω δράσεις με στόχο το όφελος των παιδιών με την ψυχοκοινωνική στήριξη αυτών και των οικογενειών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία και τις δράσεις που περιλαμβάνει, επικοινωνήστε με τον οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center στο 22103234.