Το "Hope For Children" CRC Policy Center γιορτάζει τα 9 χρόνια λειτουργίας της στέγης "Σπίτι της Ελπίδας"

Το “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC), ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον τομέα της προστασίας παιδιού στη Κύπρο που είναι αφιερωμένος στην ευημερία όλων των παιδιών, γιορτάζει με υπερηφάνεια την 9η επέτειο από τη δημιουργία και λειτουργία της ιδιωτικής στέγης "Σπίτι της Ελπίδας" για ασυνόδευτα παιδιά. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη της Λευκωσίας, παρευρέθηκαν ο ιδρυτής και μέλη του προσωπικού του Οργανισμού, Βουλευτές, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, πρώην ένοικοι της Στέγης, και στενοί συνεργάτες για να γιορτάσουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα και το θετικό αντίκτυπο της δομής αυτής τα τελευταία εννέα χρόνια στην κοινωνία.

Το HFC, που απαρτίζεται από μια ομάδα από περισσότερους από 110 επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, δικηγόρων, εκπαιδευτικών, εκπαιδευτών κλπ. παραμένει πιστό στην αποστολή του να προωθεί και να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών. Τα πολύπλευρα ανθρωπιστικά προγράμματα που εφαρμόζει ο οργανισμός, επικεντρώνονται στη διασφάλιση της ευημερίας, της εκπαίδευσης και της πρόληψης της βίας κατά των παιδιών, επηρεάζοντας θετικά τις ζωές όσων επωφελούνται από τις υπηρεσίες του HFC και τις οικογένειές τους.

Από την ίδρυση του το 2014, το "Σπίτι της Ελπίδας" έχει αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα ελπίδας για περισσότερα από 570 ασυνόδευτα παιδιά παρέχοντας τους ένα ασφαλές περιβάλλον και εξειδικευμένες υπηρεσίες. Για την δημιουργία της εν λόγω δομής ο Οργανισμός έλαβε χρηματοδότηση από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (νόμιμοι κηδεμόνες των ασυνόδευτων παιδιών στη Κύπρο) και τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. Τη σημαντικότητα της Στέγης επιβεβαιώνει μεταξύ άλλων και η εξέλιξη πρώην ένοικων, όπως αυτών που έχουν λάβει υποτροφίες σε ιδιωτικά σχολεία και έχουν ακολουθήσει ανώτατη εκπαίδευση σε Πανεπιστήμια, κάνοντας τα όνειρά τους πραγματικότητα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πρώην ασυνόδευτα παιδιά εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ολιστική υποστήριξη που έλαβαν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Στέγη. Επισήμαναν επίσης τον επιτακτικό ρόλο που διαδραματίζει η Στέγη και το αφοσιωμένο προσωπικό του HFC στο να τους βοηθήσουν να φανταστούν ένα καλύτερο μέλλον και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι προς την επίτευξη των στόχων τους. Αυτές οι μαρτυρίες από προσωπικά βιώματα, αποτελούν ένα ισχυρό αποδεικτικό για τον τεράστιο αντίκτυπο που έχουν οι στέγες "Σπίτια της Ελπίδας" στη ζωή των ασυνόδευτων παιδιών.

Παιδιά που φιλοξενούνται στη στέγη με την καθοδήγηση του Sistema Cyprus, επένδυσαν μουσικά την εκδήλωση για τους καλεσμένους, ενισχύοντας περαιτέρω τη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια του "Hope For Children" CRC Policy Center, Άντρια Νεοκλέους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς την κυβέρνηση, τους συνεργάτες και τις εταιρείες που διαχρονικά υποστηρίζουν τη Στέγη. Ειδικότερα, αναγνώρισε την πρόσφατη στήριξη που έλαβε ο οργανισμός από την εταιρεία Libertex, για την ανακαίνιση δωματίων της Στέγης. Η γενναιόδωρη συνεισφορά τους ενισχύει περαιτέρω τη συνεργατική προσπάθεια που απαιτείται για τη δημιουργία ενός ευεργετικού και ενδυναμωτικού περιβάλλοντος για αυτά τα ευάλωτα παιδιά.

Η επέτειος των 9 χρόνων του Σπιτιού της Ελπίδας αποτέλεσε μια συγκινητική υπενθύμιση της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητας που επιδεικνύουν τα ασυνόδευτα παιδιά στο να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.