Ομάδες Διακοπής Μίσους HIT – Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση ρατσισμού και ξενοφοβίας 19-25 Οκτωβρίου 2020

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «HIT: Ομάδες Διακοπής Μίσους: Νεολαία που αντισταθμίζει τη ρητορική μίσους προς τους μετανάστες και τις μειονότητες μέσω συμμετοχικής και δημιουργικής εκστρατείας» (REC-RRAC-RACI-AG-2017 - 807861), το “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC), ως συντονιστής του έργου – ανακοινώνει την έναρξη της εκστρατείας ευαισθητοποίησης HIT στις 19-25 Οκτωβρίου 2020.

Το “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους – Πανεπιστήμιο Frederick (ΚΥ), Το Χαμόγελο του Παιδιού (ΕΛ), Rinova Ltd (Η.Β.), Collage Arts (Η.Β.), ASSOCIACIO PERA LA CREACIÓ I ESTUDIS DE PROJECTES SOCIALS (C.E.P.S.) (ΙΣ), ASSOCIAZIONE CULTURALE MULAB (IT), Gender Alternatives Foundation (ΒΟΥΛ), Metropolis Net (ΓΕΡ) – επικεντρώνονται, μέσω του προγράμματος HIT, στην ανάπτυξη ενός νέου Ευρωπαϊκού μοντέλου ενδυνάμωσης νέων για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων ενάντια στους μετανάστες.

Το HIT ασχολείται με την ανάπτυξη νέων δικτύων και χώρων για διάλογο με την ανταλλαγή απόψεων, δραστηριοτήτων και εκστρατειών ευαισθητοποίησης, καθώς και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε νέους ηλικίας 14-19 ετών με τη βοήθεια έμπειρων συμβούλων και επαγγελματιών. Με αυτό τον τρόπο, προσφέρει ένα νέο μοντέλο δημιουργίας ικανοτήτων που είναι εξαιρετικά μεταβιβάσιμο σε όλη την Ευρώπη αλλά και σε εθνικό επίπεδο τόσο για τις αρχές όσο και για τους επαγγελματίες προκειμένου να αντιγράψουν και να προσαρμοστούν ανάλογα. Το έργο συγχρηματοδοτείτε από το πρόγραμμα Δικαιωμάτων, Ισότητας και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκστρατεία πανηγυρίζει την πολυμορφία και ζητά δράση κατά της ρητορικής μίσους και της συμπεριφοράς μίσους. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης 19-25 Οκτωβρίου, το Hope For Children θα δημοσιεύσει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν και τα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού HIT από τους νεαρούς συμμετέχοντες. Διασημότητες του νησιού μας έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο έργο HIT δημιουργώντας σύντομα βίντεο και συμμετέχοντας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στις συνεχιζόμενες προσπάθειες εξουδετέρωσης κάθε μορφής ρητορικής μίσους. Σε μια προσπάθεια να εμπλακούν ενεργά περισσότερα άτομα σε αυτή τη μεγάλη εκστρατεία, το HFC θα δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Tik-tok γεγονός που θα δώσει στους χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στην εκστρατεία ενθαρρύνοντάς τους να το κάνουν, να μας προσθέσουν στις ετικέτες και να το μοιραστούν!

Ως συνέχεια του έργου HIT, οι επερχόμενες σειρές εκδηλώσεων περιλαμβάνουν τη συνάντηση διαπολιτισμικού διαλόγου και την τελική Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, που συγκεντρώνει νέους και ενδιαφερόμενους από 7 χώρες της ΕΕ και είναι ανοιχτές στο κοινό. Λόγω των πρόσφατα εισαγόμενων κυβερνητικών μέτρων σε ολόκληρη την Ευρώπη κατά του δεύτερου κύματος του COVID-19, οι εταίροι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν προσωπικές συναντήσεις. Επομένως, και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά σε ακριβείς ημερομηνίες και ώρα που θα ανακοινωθούν σύντομα.

👉 Μείνετε συντονισμένοι!

Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την το Πρόγραμμα ΗΙΤ, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.hitproject.eu , καθώς και την ιστοσελίδα του “Hope For Children” CRC Policy Center www.uncrcpc.org.cy .