Η νεολαία καταπολεμά τη ρητορική μίσους εναντίον των μεταναστών και μειονοτήτων – HIT: Hate Interrupter Teams

Το “Hope For Children” CRC Policy Center σε συνεργασία με οργανισμούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, Ελλάδα, Γερμάνια, Βουλγαρία και Ισπανία προχώρησε στην εφαρμογή του προγράμματος HIT: Hate Interrupter Teams - Η νεολαία καταπολεμά τη ρητορική μίσους εναντίον των μεταναστών και των μειονοτήτων μέσω της συμμετοχικής και δημιουργικής εκστρατείας. Το συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα και συγκεκριμένα από τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της ΕΕ, αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου ενδυνάμωσης των νέων της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.

Το καινοτόμο στοιχείο του προγράμματος HIT έγκειται στην ενδυνάμωση των νέων μέσω της δημιουργίας των Ομάδων Διακοπής Μίσους (HITs). Οι ομάδες εργασίας νέων δημιουργούνται μέσω συμμετοχικών πρακτικών βασισμένων στις τέχνες και στοχεύουν να συνεργάζονται με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και γνώσεις για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της αρνητικής συμπεριφοράς που απευθύνεται σε μετανάστες (HSBM).

Υποστηρικτής του “Hope For Children” CRC Policy Center στην προσπάθεια αυτή είναι ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ο οποίος φιλοξενεί το πρώτο καλοκαιρινό σχολείο HIT στην Κύπρο. Αυτό το καλοκαίρι, νέοι ηλικίας μεταξύ 14 και 19 ετών θα μπορούν να συμμετέχουν στο θερινό σχολείο HIT ως Ομάδες Διακοπής Μίσους για να εκπαιδευτούν πάνω σε 4 κύριες θεματικές: τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη ρητορική μίσους, την επικοινωνιακή στρατηγική, τη δημιουργική εκστρατεία και την παραγωγή των storyboards. Δυο εκπαιδευτές του “Hope For Children” CRC Policy Center με πολυετή πείρα στη μη τυπική μάθηση στα προαναφερόμενα θέματα, θα συντονίζουν τις δραστηριότητες και τα εργαστήρια με βάση το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος HIT. Το εκπαιδευτικό υλικό έχει δημιουργηθεί από τον οργανισμό MuLab στην Ιταλία και με την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ΗΙΤ ή/και για εκδήλωση ενδιαφέροντος στο καλοκαιρινό σχολείο του προγράμματος, επικοινωνήστε με την Συντονίστρια της Μονάδας Μετανάστευσης & Ενσωμάτωσης του “Hope For Children” CRC Policy Center, Κριστίν Σιαχπεντεριάν, στο 22-103234.