Εθνική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης - 'CARE – Leaving with Care – Living with Care'

Στις 31 Οκτωβρίου 2022 "Hope For Children" CRC Policy Center φιλοξένησε στη Λευκωσία την Εθνική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης για την προώθηση του έργου 'CARE – Leaving with Care – Living with Care', που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Rights, Equality and Citizenship της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014-2020).


Οι κύριοι στόχοι του έργου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση τραυμάτων που μπορεί να βιώσει ένα παιδί κατά τη διαδικασία αναγνώρισης, απομάκρυνσης και τοποθέτησης εκτός σπιτιού, και κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι πρώτοι ανταποκρινόμενοι, όπως κοινωνικοί λειτουργοί, αστυνομικοί, γιατροί και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπορεί να δράσουν για να μειθεί ή να αποφευχθεί ο επανατραυματισμός. Το έργο «CARE» έχει σχεδιαστεί για την προώθηση του διατομεακού συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων αρχών, των ΜΚΟ και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σχετικά με την αντιμετώπιση του τραύματος και την ανταλλαγή μεθόδων και εμπειριών μεταξύ διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών.


Με τα παραπάνω στον πυρήνα του, το "Hope For Children" CRC Policy Center διοργάνωσε την εκδήλωση για να υποστηρίξει τα αποτελέσματα του έργου «CARE» και να αυξήσει το ενδιαφέρον γύρω από το θέμα, προσκαλώντας εκπροσώπους από διαφορετικούς τομείς όπως το Κυπριακό Κοινοβούλιο, ΜΚΟ, πολιτικά κόμματα, δημόσιες αρχές και το ενδιαφερόμενο ευρύ κοινό.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ακριβή στοιχεία προβολής για το έργο, όπως τον αριθμό των εκπαιδευόμενων πρώτων ανταποκριτών και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης του έργου. Τέλος, οι σύνεδροι που παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ για τη διαδικασία απομάκρυνσης από το σπίτι στην Κύπρο και να συζητήσουν τις προκαταρκτικές συστάσεις πολιτικής του έργου.