Εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή για τα παιδιά που διαμένουν στις παιδικές στέγες «Σπίτια της Ελπίδας»

Εκ μέρος του “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) που μέσω του Προγράμματος «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΝΕΩΝ», μας επιχορήγησε το ποσό που χρειάστηκε για να υλοποιήσουμε μια εκπαιδευτική εκδρομή με τα ασυνόδευτα παιδιά που διαμένουν στις στέγες ‘’Σπίτια της Ελπίδας’’, στον Αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους των ελεύθερων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ζήσουν ευχάριστες στιγμές. Η εκδρομή συνεχίστηκε με μια στάση στο λιμάνι της Λεμεσού και επίσκεψη στο Κάστρο της Λεμεσού και ολοκληρώθηκε με τελευταία στάση στην Ακτή του Κυβερνήτη όπου είχαν την ευκαιρία να φάνε σε ένα από τα εστιατόρια της περιοχής.

Η γνωριμία των παιδιών με την ιστορία και την κουλτούρα της χώρας διαμονής τους, μέσω τέτοιου είδους εκπαιδευτικών εκδρομών, και παράλληλα με την πρόσβαση τους στο εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και σε εξειδικευμένες υπηρεσίες αποκατάστασης συμβάλλει στην ομαλότερη κοινωνική ένταξης τους, αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η λειτουργία των Σπιτιών της Ελπίδας του Οργανισμού.

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνδρομή σας στο έργο μας!