Δικαστικό Εργαστήρι «Τα παιδιά ως ευάλωτοι μάρτυρες: Προσέγγιση και Επικοινωνιακές Δεξιότητες»

Το Δικαστικό Εργαστήρι «Τα παιδιά ως ευάλωτοι μάρτυρες: Προσέγγιση και Επικοινωνιακές Δεξιότητες» πραγματοποιείται από το "Hope For Children” CRC Policy Center, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος “PROMISE II".

Σκοπός είναι η παρουσίαση καλών πρακτικών που χρησιμοποιούνται κατά την εξέταση/αντεξέταση ευάλωτων μαρτύρων και συγκεκριμένα παιδιών που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά και μελέτη δικαστικών διαδικασιών φιλικές προς το παιδί. Συμμετέχοντες, δικαστές, εκπρόσωποι από τη Νομική Υπηρεσία, την Αστυνομία Κύπρου, τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και το προσωπικό του HFC στο Σπίτι του Παιδιού, όπως και ιδιώτες δικηγόροι.

Κεντρική ομιλήτρια η έντιμη Δικαστής, κα. HHJ Julie Whitby, με πολυετή εμπειρία στην εκδίκαση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και εκπαιδεύτρια σε θέματα εκδίκασης υποθέσεων ευάλωτων μαρτύρων.
Η έντιμη δικαστής και Πρόεδρος Επαρχιακού Δικαστηρίου, κα. Έλενα Εφραίμ, συμμετείχε επίσης ως ομιλίτρια στο εργαστήρι. Την έναρξη του Δικαστικού Εργαστηρίου σήμανε ο κ. Joseph Borghese, Γενικός Διευθυντής του Hope For Children, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό.