Διαδικτυακό Συνέδριο «Αναδοχή: Μια οικογένεια για κάθε παιδί»

Ο Οργανισμός “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC), με μεγάλη χαρά ανακοινώνει το Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο «Αναδοχή: Μια οικογένεια για κάθε παιδί», αφιερωμένο στο θεσμό της αναδοχής στην Κύπρο.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020, στις 11:00 - 12:45 μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τον θεσμό της Αναδοχής, τη σημασία του και την εφαρμογή του στα δεδομένα της Κυπριακής κοινωνίας.

Είναι σημαντικό όλοι μας να γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της αναδοχής και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας από εμάς ώστε το κάθε παιδί να έχει τη δυνατότητα να μεγαλώνει μέσα σε μια οικογένεια, απολαμβάνοντας το θετικό αντίκτυπο της οικογενειακής ζωής.

Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) και την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΣΟΣΓΣΔΕ).

Στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο ηθοποιός και Πρέσβης Καλής Θέλησης του Οργανισμού Παναγιώτης Μπουγιούρης με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται για ευαισθητοποίηση του κοινού και προώθησης του μηνύματος της αναδοχής.

Για να εγγραφείτε και να λάβετε τον σύνδεσμο πρόσβασης στο συνέδριο, παρακαλώ όπως επικοινωνήστε με την Ξένια Νικολάου στο nicolaou.x@uncrcpc.org ή στο 22103234Εδώ μπορείτε να βρείτε το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Το Πρόγραμμα Ανάδοχων Οικογενειών υλοποιείται από τον Οργανισμό “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σκοπός του θεσμού της Αναδοχής είναι η καλύτερη δυνατή διασφάλιση της προστασίας, φροντίδας και του βέλτιστου συμφέροντος των παιδιών που βρίσκονται υπό τη νομική φροντίδα της Διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Στα πλαίσια του Προγράμματος Ανάδοχων Οικογενειών, το HFC αναλαμβάνει ένα μέρος της αξιολόγησης των υποψήφιων ανάδοχων γονέων, την εκπαίδευση τους και τη παρακολούθηση και συνεχή στήριξη τους σε περίπτωση τοποθέτησης παιδιού στην οικογένεια τους από τις ΥΚΕ.