18 Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Mεταναστών

Η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστών, από τον ΟΗΕ, καθώς επίσης κατά την ίδια ημερομηνία το 1990 υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η Διεθνής Συνθήκη για την προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους. Η Διεθνής αυτή Συνθήκη είναι ανθρωποκεντρική και διαφυλάσσει τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Η Μετανάστευση αποτελεί ένα διαχρονικό φαινόμενο κοινωνικής, αλλά και ιστορικής άποψης. Αποτελεί μία θαρραλέα απόφαση του κάθε ανθρώπου, o οποίος αποφασίζει να μεταναστεύσει, για να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει κάθε δυσκολία στη ζωή του, για να ζήσει μία καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια για τον ίδιο, αλλά και για την οικογένειά του. Επιτρέπει σε κάθε άνθρωπο να αναζητήσει νέες ευκαιρίες για να έχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.  

Το “Hope For Children” CRC Policy Centre τιμά την Ημέρα αυτή και βρίσκεται εμπράκτως δίπλα σε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών που μεταναστεύουν για να ξεφύγουν από τις διάφορες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν στις χώρες προέλευσής τους για μία καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Ο Οργανισμός μας αγωνίζεται με κάθε μέσο για τη διασφάλιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Στο μεγάλο και διαρκές αγώνα για την προστασία και στήριξη των παιδιών κατά την περίοδο πανδημίας που εξακολουθούμε να διανύουμε, ο Οργανισμός αναγνωρίζοντας τις συνεχείς αλλαγές που τα παιδιά αντιμετωπίζουν, επιδιώκει να προσφέρει αδιάλειπτα ακόμη περισσότερες υπηρεσίες προσβάσιμες σε όλα τα παιδιά συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο και αυτών που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών. 

Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα της πρόσβασης σε όλα αυτά που τους αναλογούν ώστε να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, όπως άλλωστε έχουν κατοχυρωθεί από τη Συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού.   

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις τους Οργανισμού μπορείτε να επικοινωνείτε καλώντας στο 1466 ή μέσω της 24/7 διαδικτυακής πλατφόρμας του Οργανισμού στο www.uncrcpc.org.cy