• info@uncrcpc.org

To “Hope For Children” CRC Policy Center εγκαινίασε την παρουσία του στις ΗΠΑ – για την οικονομική στήριξη των προγραμμάτων του στην Κύπρο και στο εξωτερικό

Το “Hope For Children” CRC Policy Center πέτυχε ακόμη ένα ορόσημο στην ιστορία του, τα εγκαίνια του οργανισμού στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη. Η εγκαθίδρυση του Οργανισμού στις ΗΠΑ είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς των τελευταίων δύο χρόνων και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του Οργανισμού και στην υποστήριξη των πρωτοβουλιών του που επηρεάζουν θετικά τη ζωή τόσων πολλών παιδιών.

Τον Οργανισμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Αντιπρόεδρος της UNICEF, η Επικεφαλής του Γραφείου της Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Βία κατά των Παιδιών, Πρέσβεις, Πρόξενοι, Αναπληρωτές Μόνιμοι Αντιπρόσωποι στα Ηνωμένα Έθνη, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Το εναρκτήριο χαιρετισμό της τελετής απηύθυνε η κα Χριστίνα Μαρκίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Hope For Children» CRC Policy Center USA, η οποία εξέφρασε τη χαρά της που είμαι μέρος αυτής της αποστολής και του εορτασμού των Δικαιωμάτων του Παιδιού μέσω ενός ανθρωπιστικού οργανισμού που στηρίζει παιδιά και πέρα από την Ευρώπη. Το επίτευγμα αυτό επαίνεσε ο κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, ο οποίος κατά την ομιλία του συνεχάρη τον Joseph Borghese, ιδρυτή του Hope For Children και την ομάδα του για τη δημιουργία νέων δρόμων για την επέκταση του πολύτιμου έργου του Οργανισμού, τονίζοντας πως είναι ο πρώτος ΜΚΟ με έδρα την Κύπρο που επεκτείνεται στην Αμερική. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία της Ομοσπονδίας.

Ακολούθως, παρουσιάστηκε βίντεο με τo έργο του Hope For Children, καθώς και σημαντικές στιγμές και διακρίσεις της αξιοσημείωτης δουλειάς που επιτελούν οι πέραν από 100 επαγγελματίες που εργοδοτούνται στον οργανισμό.

Στη συνέχεια, ο Ιδρυτής του “Hope For Children” CRC Policy Center, κ. Joseph Borghese, και η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα, κα Άντρια Νεοκλέους, συμμετείχαν σε συζήτηση που συντόνισε ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Hope For Children, σχετικά με τον Οργανισμό και τα μελλοντικά του σχέδια. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, και οι δύο μίλησαν για το πώς οραματίζονται το μέλλον του Hope For Children, πώς οι ΗΠΑ μπορούν να συνεισφέρουν στο έργο του Οργανισμού και ποιοι είναι οι στόχοι του HFC USA.

Η πιο αναμνηστική στιγμή της βραδιάς, τα Αποκαλυπτήρια της Πλάκας των εγκαινίων, έγιναν με τον κ. Joseph Borghese και τον Α.E. Δρ. Michal Mlynár, Αντιπρόεδρο της UNICEF, την οποία ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δρ. Mlynár.

Τον τελικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ο οποίος μίλησε για τη σημαντικότητα οργανισμών όπως ο Hope For Children για τη κοινωνία, και την αξία του να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των παιδιών με όποιο τρόπο μπορούμε.

Η αποστολή του «Hope For Children» CRC Policy Center USA είναι να ενδυναμώσει την παρουσία του Οργανισμού στον τομέα της προστασίας και της προώθησης των δικαιωμάτων του παιδιού μέσα από την επέκταση ερευνητικών προγραμμάτων, πρωτοβουλιών ενημέρωσης, καθώς και  δράσεων οικονομικής ενίσχυσης των προγραμμάτων του οργανισμού στη Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα, οι στόχοι του HFC USA περιλαμβάνουν: τον συντονισμό δραστηριοτήτων προώθησης και οικονομικής ενίσχυσης στοχεύοντας σε συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς / χρηματοδότες στις ΗΠΑ για την υποστήριξη των ανθρωπιστικών προγραμμάτων του οργανισμού στην Κύπρο; το συντονισμό των δραστηριοτήτων του HFC στις ΗΠΑ μέσα από τη συνεργασία με διεθνή όργανα, πανεπιστήμια και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, και τη συμμετοχή του Οργανισμού σε ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα που στοχεύουν στην ανταλλαγή και τον εντοπισμό βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της προστασίας των παιδιών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ. Η ίδρυση του «Hope For Children» CRC Policy Centre USA επιτεύχθηκε με την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Patti and Everett B. Birch.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο

Τελευταία Νέα