• info@uncrcpc.org

Το “Hope For Children” CRC Policy Center γιόρτασε 10 επιτυχή και επικοδομητικά χρόνια λειτουργίας

Ανήμερα της Παγκόσμας Μέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, 20 Νοεμβρίου 2018, το “Hope For Children” CRC Policy Center (HFC) γιόρτασε τα 10 χρόνια επιτυχούς πορείας στην προώθηση και προάσπιση των διακιωμάτων των παιδιών στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Park, o Γενικός Διευθυντής του Hope For Children κος Joseph Varughese ανέφερε χαρακτηριστικά: “10 χρόνια πριν είχα πολλά όνειρα, ελπίδες και ακατάπαυστο ενθουσιασμό. Σήμερα γιορτάζοντας μια δεκαετία λειτουργίας του Οργανισμού, τίποτα δεν έχει αλλάξει... παρά μόνο το γεγονός ότι έχουμε κάνει το όνειρο πραγματικότητα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την πραγματοποίηση κι άλλων στόχων”. Παρά το γεγονός ότι έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, δυσκολίες και εμπόδια όταν ίδρυσε τον Οργανισμό, σήμερα  χρόνια μετά εξακολουθεί  να νιώθει το ίδιο πάθος για τη συνέχιση της επιτυχούς πορείας του Hope For Children μαζί με τις κρατικές υπηρεσίες, τους Ευρωπαικούς και Διεθνής Συνεργάτες και τον κόσμο που αγκάλιασαν και οικειοποιήθηκαν το όνειρο του. Ο κος Varughese άδραξε την ευκαιρία για να ευχαριστήσει τα μέλη του προσωπικού για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό τους και για το γεγονός ότι παρόλα τα εμπόδια που έρχονται στον δρόμο τους, δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για την προστασία των παιδιών μας.

Ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχάρη τον κο. Varughese για την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιεί ο Οργανισμός μέχρι τώρα και μίλησε για τη σπουδαιότητα των προγραμμάτων που η Κυβέρνηση έχει αναθέσει στον Οργανισμό. Το έργο που επιτελείται από το Hope For Children εγκωμιάστηκε από την κα. Αναστασία Παπαδοπούλου, εγκάρδια φίλη και θερμή υποστηρικτής του Οργανισμού, όταν αναφέρθηκε στις αδιάκοπες προσπάθειες του κου. Varughese και της ομάδας του για την εγκαθίδρυση και διαμόρφωση προγραμμάτων και θεσμικών πλαισίων με στόχο να προστατεύσουν τα δικαιώματα του παιδιού.

Τον Οργανισμό τίμησε με την παρουσία της η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Άντρη Αναστασιάδη, Υπουργοί, Πρέσβεις, Βουλευτές καθώς επίσης εκπρόσωποι κυβερνητικών υπηρεσιών, δήμων και ιδιωτικών εταιρειών μαζί με εκπροσώπους από άλλους οργανισμούς και φορείς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης και τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του HFC, η Επικεφαλής του Τομέα των Δικαιωμάτων των Παιδιών του Συμβουλίου της Ευρώπης κα Regína Jensdóttir και ο Πρέσβης Καλής Θέλησης του HFC και μουσικοσυνθέτης, κος. Γιώργος Θεοφάνους.

Την παρουσίαση και τον συντονισμό της βραδιάς είχαν αναλάβει 20 παιδιά Πρεσβευτές των δικαιωμάτων των παιδιών από το American International School και το English School, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί από τον Οργανισμό μέσα από το πρόγραμμα CRC Campus Clubs, με στόχο την εκπαίδευση και ευαισθητοποίση τους σε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα τους. Παράλληλα, μαθητές από το Μουσικό Εργαστήρι Γιώργος Θεοφάνους ψυχαγώγησαν τους προσκεκλημένους με τραγούδια.

Το Hope For Children εγκαθίδρυσε και εισήγαγε το θεσμό του Children’s Rights Defender Award, βραβείο το οποίο απευθύνεται σε άτομα ή οντότητες όπου με τις πράξεις τους έχουν προωθήσει τα Δικαιώματα του παιδιού σε Εθνικό, Διεθνές και Ευρωπαικό επίπεδο. Έχοντας λάβει υπόψην τέτοιες πολύτιμες και σημαντικές ενέργειες, το HFC επέλεξε να βραβεύσει τον κο. Bragi Gudbradsson, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Παιδιών των Ηνωμένων Εθνών και πρώην Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών Προστασίας του Παιδιού της Ισλανδικής Κυβέρνησης για την εξαιρετική συνεισφορά του στον τομέα της προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Ο κος. Gudbradsson υπήρξε σύμβουλος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στενός συνεργάτης του Hope For Children πριν και κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της εγκαθίδρυσης του Σπιτιού του Παιδιού. Έχει γενναιόδωρα μοιράσει τις γνώσεις και την εξειδίκευση του υποστηρίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας.

Παράλληλα με την ευκαιρία των εορτασμών της 10ης επετείου, το  “Hope For Children” CRC Policy Center εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και  την εκτίμηση του προς τους διαχρονικούς του υποστηρικτές οι οποίοι έχουν υποστηρίξει το HFC με πολλούς τρόπους κατά διάρκεια αυτού του δύσκολου ταξιδιού. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, βραβεύτηκαν εταιρείες που αποτελούν τους εταιρικούς συνεργάτες του Οργανισμού. Οι εταιρείες αυτές μέσα από τη διαχρονική τους δέσμευση προς τον Οργανισμό συνέβαλαν στην επέκταση και εξέλιξη του στηρίζοντας όλο και περισσότερα παιδιά σε καθημερινή βάση. Οι εταιρικοί συνεργάτες που έχουν βραβευτεί ήταν οι Υπεραγορές Αλφαμέγα, η Action Global Communications, η Leroy Merlin Κύπρου, το Little Stars Montessori Nursery School, η Microsoft Κύπρου και η εταρεία Μιτσίδης.

Τέλος, παρουσιάστηκε η εκστρατεία Choose Hope όπου οι χαρακτηριστικές μπλε μύτες μοιράστηκαν στο κοινό. Τα παιδιά Πρεσβευτές των Δικαιωμάτων των Παιδιών του Οργανισμού ενθάρρυναν το κοινό να τις φορέσει υποστηρίζοντας έτσι τις προσπάθειες του Οργανισμού να διατηρήσει την ελπίδα για τα παιδιά ψηλά, να φωτογραφηθεί και να προωθήσει τις φωτογραφίες του με τις μπλε μύτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #choosehopecy.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο

Τελευταία Νέα