• info@uncrcpc.org

Εγκαθίδρυση συνεργασίας μεταξύ Hope For Children και Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων

Δίχτυ προστασίας για παιδιά και εφήβους δημιουργούν το “Hope For Children” CRC Policy Center και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Οι δύο πλευρές εγκαινίασαν σήμερα τη μεταξύ τους συνεργασία με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών πολυεπίπεδων δράσεων για την προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και των εφήβων σε ό,τι αφορά την προστασία τους από τη στοιχηματική δραστηριότητα, καθώς και για την επιμόρφωσή τους, με στόχο την πρόληψη της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια στο μέλλον.

H συνεργασία μεταξύ του Hope For Children και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων περιλαμβάνει σημαντικές και καινοτόμες δράσεις που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, με στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. Μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, δίνεται έμφαση στην απόκτηση δεξιοτήτων σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση και άσκηση των βασικών δικαιωμάτων των παιδιών για προστασία από κάθε μορφή εξάρτησης, στην τήρηση ενός καλού επιπέδου ζωής, και στη συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που τα αφορούν. Για τις εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία έχει ήδη ληφθεί η έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.   

Μιλώντας στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου των δύο μερών, ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children κ. Joseph Borghese, δήλωσε ότι «η επισημοποίηση της συνεργασίας μας με την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί ορόσημο στην πορεία των συνεργασιών και σχέσεων που έχει εγκαθιδρύσει το Hope For Children. Μια ανεξάρτητη διοικητική αρχή την οποία διέπουν αξίες όπως Δέσμευση, Συμμόρφωση, Σεβασμός, Ακεραιότητα και Αξιοπιστία, με αρμοδιότητες και ευθύνες προς τους πολίτες, έρχεται να στηρίξει το έργο και τις προσπάθειές μας να μεταφέρουμε γνώση και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά για να μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε θερμά την ΕΑΣ για την αποδοχή της συνεργασίας».

Η κ. Άντρια Νεοκλέους, Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα Hope For Children ανέδειξε με τη σειρά της ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βρίσκουμε συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στο πολυεπίπεδο όραμά μας που αφορά την προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Η συνεργασία μας με την ΕΑΣ έρχεται να ενδυναμώσει τις δράσεις μας και να εμπλουτίσει το περιεχόμενό τους. Στόχος μας λοιπόν είναι να υλοποιήσουμε βιωματικές εκπαιδεύσεις σχετικά με την κατάχρηση ή προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τα παιδιά και τους γονείς/φροντιστές, καθώς και να προσφέρουμε μέσα από τις υπηρεσίες μας και τους επαγγελματίες που στελεχώνουν το Hope For Children, βοήθεια σε όσα παιδιά τη χρειάζονται».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κ. Ιωάννα Φιάκκου, υπογράμμισε ότι «οι ενέργειες και οι στρατηγικές συνέργειες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων ανταποκρίνονται  στο όραμα του Οργανισμού για την κοινωνία, την ενίσχυση των δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων, με απώτερο σκοπό την πρόληψη των παθολογικών συμπεριφορών και αύξηση των προστατευτικών παραγόντων. Μια από αυτές τις συνέργειες αποτελεί και η στρατηγική συνεργασία με το Hope For Children, με στόχο την προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών και την πρόληψη της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η συμμετοχή στο στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια απαγορεύεται για τα άτομα κάτω των 18 ετών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας και θα υλοποιήσουμε επιτυχώς προγράμματα πρόληψης σε παιδιά και νέους, τα οποία θα συμβάλουν θετικά στην κοινωνία».

Οι εκπρόσωποι των Hope For Children και Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων συμφώνησαν στην ανάγκη εφαρμογής περισσότερων προγραμμάτων πρόληψης, αντιμετώπισης και επιμόρφωσης των παιδιών σε πιο ευρεία κλίμακα, καθώς και στη σημασία της πρόσβασης των παιδιών σε διάφορα μέσα και εργαλεία βοήθειας σε 24ωρη βάση.

Εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο

Τελευταία Νέα